18 februari 2018 Uppdaterad 16 november 2019

Almega hotar Sverige med EU-domstol – SD håller tyst

Tjänsteföretagens mäktiga branschorganisation Almega hotar att stämma Sverige i EU-domstolen om riksdagen inför vinsttak i välfärden. Sverigedemokraterna har inget att invända. SD – som hoppas få regera med moderaterna efter valet – fortsätter därmed att köra över sina egna väljare.

I januari hotade Almegas näringspolitiska chef Andreas Åström att dra Sverige inför rätta i EU-domstolen om vinsterna i välfärden begränsas. På så sätt vill man skrämma svenska folket till lydnad och tjuvkoppla sig förbi demokratin.

Näringslivets återkommande uppvaktningar av Sverigedemokraternas toppskikt har uppenbarligen gett valuta för pengarna. Trots att en tydlig majoritet av svenska folket är emot vinster i välfärden fortsätter SD att springa den ekonomiska elitens ärenden. Genom att alliera sig med lobbyister, som med allt större framgång styr samhällsutvecklingen, bidrar SD till att underminera den svenska demokratin.

SD får störst anonyma bidrag av alla partier. 95% av partibidrag kommer från hemliga donatorer. I takt med att de anonyma bidragen har ökat har SD svängt politiskt. Enligt en färsk rapport från Finansdepartementet är SD:s politik utformad så att den gynnar samhällets allra rikaste.

Genom att lägga sig platt inför Almega och EU visar SD än en gång att de föredrar direktörerna framför vanligt folk. Samtidigt som SD-toppar äter gratis på Stockholms lyxkrogar fortsätter de hemliga partibidragen att flöda in. SD:s påstådda omsorg om pensionärer och sjuka klingar allt mer falskt.

  • Konkret är beroende av ditt stöd. Hjälp oss genom att bli en Patreon eller genom att swisha valfri summa till 076-585-95-79 (E. Persson).

Relaterade artiklar