22 mars 2018 Uppdaterad 22 mars 2018

Ny hakkors-attack mot Stockholms moské

För andra gången på två månader har moskén i Stockholm klottrats ner med hakkors. Trots att moskén utsatts för över 20 klotterattacker under det senaste året har man inte fått tillstånd att installera en övervakningskamera.

I slutet av januari vandaliserades moskén vid Björns trädgård i Stockholm. En okänd person hade klottrat ner byggnadens entré med fem hakkors.

I natt utsattes moskén återigen för rasistiskt klotter. Tidigt under natten till torsdagen målade någon ett stort svart hakkors på moskéns ytterdörr. Hakkorset är signerat med namnet ”Sebbe”.

Stockholms moské har under lång tid haft problem med skadegörelse. Under 2017 utsattes moskén för 22 klotterattacker, varav två bestod av målade hakkors.

För att få veta vilka som ligger bakom den återkommande skadegörelsen har moskéns ledning sökt tillstånd om att få installera en övervakningskamera. Men församlingen har fått avslag av Förvaltningsrätten i Stockholm.

  • Konkret är beroende av ditt stöd. Hjälp oss genom att bli en Patreon eller genom att swisha valfri summa till 076-585-95-79 (E. Persson).

Relaterade artiklar